Tribün Koltuğu Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Tribün Koltuğu Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Tribün Koltuğu Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Seyirlik karşılaşmalar, yarışmalar ve gösterilerin yer aldığı spor sahaları, stadyumlar ve hipodromlar gibi mekanların en önemli dekoratif birimlerinden biridir tribün koltukları.


Tribün Koltuğu Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Tribün Ve Tribün Koltukları

Seyirlik karşılaşmalar, yarışmalar ve gösterilerin yer aldığı spor sahaları, stadyumlar ve hipodromlar gibi mekanların en önemli dekoratif birimlerinden biridir tribün koltukları. Ne tür etkinlik olursa olsun, eğer seyirlikse bu etkinliğin dinamiklerinden biri de seyircidir. Tabii buna bağlı olarak seyircilerin rahat ve konforu da bu tür alanların inşası veya düzenlenmesi aşamasında göz önünde bulundurulması gereken konulardan birine dönüşür.

Tribün koltuğundan ne beklenebilir? Örneğin rahat olması. Yüksek maliyetler oluşturmaması. Uzun ömürlü olması ve bu itibarla zamana, değişken hava şartlarına karşı özellikle güneş ışınlarına karşı yüksek dayanıklılık taşıması.

Konu spor ve yarışma olunca taraftarlık kurumu da belirleyici hale gelir. Taraftarlığın önemli renklerinden biri de spor takımlarının renkleridir. Tribün koltuklarının, taraftarları birleştirici, taraftarlık bilincini, duygusunu teşvik edici takım renkleriyle de donatılabiliyor olması, onlara başka bir artı değer katar.

Tribün Koltuğu Çeşitleri ve Özellikleri

Daha önce bahsettiğimiz gibi, kimya ve endüstriyel kimya alanlarında yaşanan gelişmelere bağlı olarak, günümüzde tribün koltuğu imal ederken arzu edilen değişken hava şartları ve UV dayanımıyla uzun kullanım ömrü ve solmazlık vaat eden malzemeler kullanım imkanı bulmuştur.

Spor salonu veya stadyum tribün koltukları kullanım alanları, hammadde ve branşlara göre farklı kategorilerde üretilmektedir. Tribün koltukları yapımında, çeşitli hammaddeler kullanılmaktadır. Bunlardan bazılarını Polipropilen, PVC ve Plastik olarak sayabiliriz. Özellikle açık alanlarda, değişken hava koşullarına ve güneş ışınlarına maruz kalan mekanlar için geliştirilmiş, renkleri kolay solmayan, UV dayanımı yüksek stadyum koltukları da imal edilmektedir.

Okul anfileri, bazı gösteri salonları ve kapalı spor salonları gibi toplu kullanım alanlarının pek çoğunda tercih edilebilen tribün koltuklarının suni deri kaplama çeşitleri de bulunmaktadır.

Kalabalık toplulukların bir arada bulunduğu mekanlarda kullanılacak oturma gruplarına ilişkin, dikkate alınması gereken başka unsurlar da bulunmaktadır elbette.

Stadyum koltukları ya da diğer bir ismi ile tribün koltukları tabii ki dayanıklı malzemeler ile üretilmiş olmak zorundadır.  Çünkü kalabalıkların yoğun kullanımı aksi durumlarda kullanım ömrünü azaltarak ekonomik zararlara sebebiyet verir.

Bu türlü toplu etkinlik mekanlarında güvenlik kaygısı da ürün tercihinde belirleyici olmaktadır. Yangın ya da şiddet olayları dikkate alındığında tribün koltuklarının kolay alev almaması ve şiddet aracı olarak kullanılmamaları için kolay sökülemeyecek yapıda olmaları, ayrıca kontrolsüz kalabalık hareketlenmelerine karşı da yüksek darbe mukavemeti taşımaları istenir. Bu nedenlerle tribün koltukları , UV dayanımı yüksek, Darbe Mukavemeti taşıyan ve Yanma Geciktirici materyallerle donatılmış olarak da üretilebilmektedir.

Tribün koltukları çeşitleri konusunda mekan tasarımına yönelik olarak da bir çeşitlilik olduğunu belirtmeliyiz. Sportif etkinliklerin gerçekleştiği alanlarda kullanılan tribün koltukları katlanabilir ve monoblok yapılarda imal edilebilmektedir. Ayrıca kolçaklı, sırtlıklı ve sırtlıksız olarak da farklı çeşitler bulunmaktadır. Dar mekanlarda daha kalabalık kitlelere ev sahipliği yapılması amacıyla “katlanır stadyum koltukları” oldukça kullanışlıdır. Bunin için Reaks Seat modelimizi inceleyebilirsiniz. Seyircilerin yerleşimi ve alanı terk etmeleri esnasında bu katlanır koltuklar büyük avanataj sağlamaktadır. Özellikle mekan sınırının belirleyici olduğu alanlarda.

İşinin uzmanı olan SFS Mühendislik, FIFA güvenlik standartlarına uygun geniş ürün gamıyla alanında lider kuruluşlardan biridir. İmalattan uygulamaya kadar her alanda yüksek kalite standartları da SFS Mühendislik’i tercih edenlerin yüzünü güldürmektedir.

Tribün Kolyukları / Stadyum Koltukları Listesi ve Fiyatları için Tıklayınız