Tenis Kortu Yapımı Hakkında Uzman Desteği

  • Anasayfa
  • Blog
  • Tenis Kortu Yapımı Hakkında Uzman Desteği

Tenis Kortu Yapımı Hakkında Uzman Desteği

Tenis kortu yapımı, taşıdığı pek çok incelikle kesinlikle uzman desteği gerektiren bir iştir. Kort zeminleri, doğal ve sentetik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.


 Tenis Kortu Yapımında Uzman Desteği

Tenis kortu yapımı, taşıdığı pek çok incelikle kesinlikle uzman desteği gerektiren karmaşık süreçleri içermektedir.

Tenis; itibarlı, eğlenceli ve heyecan verici bir spor dalıdır. Tabii taşıdığı bu özelliklerle tenis kortu yapımı da daha fazla hassasiyet gerektirmektedir. Söz gelimi uygun bölge seçimi, doğru zemin seçimi, hatasız projelendirme, standart ölçülerin sağlanması, kaliteli ve özenli uygulama, kaliteli malzeme kullanımı gibi ayrıntılar da daha bir önem taşımaktadır.

Öncelikle bilindiği gibi tenis kortları zeminleri, doğal ve sentetik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tenis kortunun zeminin belirlenmesi bile amaçlar doğrultusunda belirli kriterlerle gerçekleştirilmesi gereken iştir. Örneğin doğal zeminlerden toprak zemin, tenis topunun zeminle reaksiyonundaki farklılıklarından dolayı doğal çim sahalara göre daha hızlı bir oyun akışı sağlamaktadır.

Amacımıza uygun bir zeminin en uygun maliyetlerle uygulanması da SFS Mühendislik gibi hem güvenilir iş ortakları, hem de işini tesadüflere bırakmayan uzmanları bulmakla mümkün olabilmektedir.

Tenis Kortu Yapımında Altyapı Uygulaması

  • İlk aşamada kortun inşa edileceği yer seçimi hakeza belli bir uzmanlık istemektedir. Eğer imkân varsa seçilen bölge; uygulanacak zeminin stabilitesine katkı sağlayacak, gerekli eğimlerin verilmesini ve inşa/mühendislik işlemlerini kolaylaştıracak, en azından sorun çıkartma ihtimali olmayan fiziksel ve coğrafi özelliklerde olmalıdır.
  • Projelendirme aşaması ise zaten başlı başına kaliteli mesleki birikimi dayatan ve saha deneyimi yoğunluğu gerektiren profesyonel bir süreçtir. Bu tanımlamalar da tam olarak SFS Mühendislik’i işaret etmektedir.
  • Yer seçiminden sonra zemin hafriyat ve tesfiye işlemleri de uzmanlık ve güvenirlik gerektiren çalışmalardır. İşinin ehli olmayan ya da gerekli alan deneyimine sahip olmayan veya beklenen duyarlılıkları taşımayan kişilerin, kuruluşların elinde bu çalışmalar, sonradan yaşanacak büyük sorunların temellerinin atılması anlamına gelebilmektedir.

Tenis Kortu Zemin ve Tel Çit Yapımı

Tesfiye işlemlerinden tel çitlere, zemin uygulamasından aydınlatma sistemlerine, tenis direkleri dikiminden tenis filesi çekilmesine, saha çizgi çalışmalarına kadar her bir ayrıntının yüksek kalite, yüksek mühendislik, özenli hassasiyet, yoğun bilgi birikim gerektiren “Tenis Kortu Yapımı” hakkında size en uygun uzman desteğini SFS Mühendislik ile bulacaksınız.

Tenis Kortu Yapımı için tıklayınız